BAHAN-BAHAN:
500 gm daging (potong nipis, gaul dengan sedikit tepung jagung dan 2 sudu besar minyak bijan selama 1 minit)
6 ulas bawang putih (cincang halus)
1 labu bawang besar (potong dadu)
1 biji capsicum (potong dadu)
5 cm halia muda (hiris nipis)
3 tangkai daun bawang (potong 2 cm)
2 sudu besar minyak bijan
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil tepung jagung
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan kuali dan tuangkan minyak. Kalau boleh banyaklah sikit.
2. Goreng daging yang digaul dengan tepung dan minyak bijan tadi setengah masak. Angkat dan tuskan minyaknya.
3. Di kuali yang lain, tumiskan bawang putih hingga kuning dan naik bau.
4. Setelah itu masukkan capsicum, halia dan bawang besar. Cepat-cepat tuangkan sos tiram, minyak bijan, daging goreng. Gaul rata dan bolehlah dituangkan sedikit air.
5. Kemudian barulah dimasukkan daun bawang dan bancuhan satu sudu tepung jagung dengan sedikit air bagi memekat kuah. Jangan lupa garamnya.
About Me
Thursday, April 9, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment