About Me

My photo
phone: 016-4012646 fik2181@yahoo.com.my

Thursday, April 9, 2009

Ketam Celup Tepung

Bahan-Bahan:
600 gm ketam
150 gm tepung gandum
2 biji telur ayam
1 biji timun 2 sudu besar minyak
1 sudu besar air
Gula secukup rasa
Garam secukup
Cara:
Bersihkan ketam. Belah dua jika suka. Pukul putih telur dan campur dengan tepung gandum. Masakkan air, garam dan gula. Kacau biar sebati. Celupkan ketam satu persatu ke dalam adunan tepung itu. Panaskan minyak dalam kuali dan goreng ketam satu persatu sehingga kuning. Semasa menghidang, hiaskan dengan timun yang dipotong bulat-bulat.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright @ 2008 resepi masakan malaysia: Ketam Celup Tepung | Original Template: Uno Design Studio | Modified By: iEn | Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox | Top