About Me

My photo
phone: 016-4012646 fik2181@yahoo.com.my

Wednesday, April 15, 2009

Biskut Kacang Berkeju

Bahan-bahan lapisan bawah:

1 kotak tepung kek berperisa vanila
125 gm kacang tanah di tumbuk kasar.
170 gm mentega di cairkan

Cara membuatnya:

1.Gaul semua bahan dan tekan ke dalam acuan 20 cm x 20 cm.

Bahan-bahan lapisan atas:

250 gm krim keju
100gm gula perang
120 gm kacang/badam cincang

Cara membuatnya:

1.Gaul krim keju yang telah di lembutkan dan gula hingga sebati.Ratakan di atas lapisan bawah dan taburkan kacang atau badam secukupnya sambil di tekan perlahan.
2.Bakar pada suhu 200 darjah celcius,25 - 30 minit hingga lapisan keju keras.Sejukan sebelum di potong.Lebih enak jika di simpan di dala peti sejuk.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright @ 2008 resepi masakan malaysia: Biskut Kacang Berkeju | Original Template: Uno Design Studio | Modified By: iEn | Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox | Top