BAHAN A:
3 keping daging (potong nipis)
1 sudu besar jus limau nipis
1 sudu besar rempah kari
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
2 cm halia (hiris halus)
3 ulas bawang putih (hiris halus)
Sedikit garam dan kunyit
BAHAN B:
1/2 kg udang
3 biji bawang besar (potong dadu)
3 biji tomato (potong dadu)
5 tangkai cili hijau (potong dadu)
3 ulas bawang putih (hiris halus)
1 sudu besar cili kisar
1 1/2 sudu besar sos tiram
10 biji bebola ikan (belah dua)
1 tangkai daun selasih
Minyak masak untuk menumis
CARA MENYEDIAKAN:
1. Satukan kesemua bahan A dan gaulkan rata. Kemudian bakar sehingga masak. Angkat dan ketepikan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih, cili kisar, sos tiram, udang, bebola ikan, bawang besar, tomato dan cili hijau. Gaulkan rata. Masukkan daun selasih. Angkat dan ketepikan.
3. Gulungkan daging yang telah siap dibakar tadi dengan inti ini.
About Me
Tuesday, April 7, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment