Bahan-bahan A:
200 gm mentega atau majerin
3/4 cawan madu
1 cawan air
Bahan-bahan B:
11/2 cawan tepung naik sendiri
1 camca teh serbuk penaik
1 camca teh serbuk halia
1 camca teh serbuk rempah campuran
Bahan-bahan C:
1 cawan bijirin seisi keluarga nestum
11/2 cawan cincangan kismis
3/4 cawan cincangan walnat
1/2 cawan cincangan badam
Bahan-bahan D:
2 biji telur
Gula aising (jika suka)
Cara membuatnya:
1.Campur bahan-bahan A di dalam periuk,masak di atas api kecil tanpa mendidih hingga mentega cair dan sejukan.
2.Ayak bersama semua bahan B.
3.Masukan semua bahan-bahan C;gaul rata.
4.Masukan campuran madu dan telur kedalam bahan kering dan gaul hingga sebati.
5.Ratakan adunan dalam acuan kek 20 cm segi empat yang telah di lengser.
6.Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius sejam atau hingga penguji kek di keluarkan bersih.
7.Jika suka tabur gula aising di atas kek sebelum di hidangkan.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment