Bahan-bahannya:
1 ekor ayam sederhana besar
1/2 biji kelapa (di buat kerisik)
1/2 mangkuk santan pekat daripada 1/2 biji kelapa
2 biji cili merah
3 batang serai
3 cm halia
10 ulas bawang merah
1 sudu besar serbuk lada hitam
1 sudu kecil serbuk jintan manis
1 sudu kecil serbuk jintan putih
1 biji limau nipis (di perah airnya)
Garam secukup rasa
Cara Membuatnya:
1.Cili merah,halia,serai dan bawang merah di mayang halus.
2.Ayam di bersihkan dan di potong kecil.Panggang hingga masak di atas api perlahan.
3.Gaul ayam dengan garam,kerisik dan semua bahan di atas.
4.Seeloknya di biarkan 10 minit hingga meresap bahan rempah kemudian bolehlah di hidangkan
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment