Bahan2:
1/4 cawan air
1/4 cawan ribena yang cair (Buat secawan ribena cair, tuang 1/4 je)
3 sudu besar wochestershire sauce
3 sudu besar kicap cair
1 sudu kecil tomato paste
1 sudu besar balsamic vinegar
secubit garam dan black pepper
semua ni dicampur sekali
sebiji bawang merah dicincang
1/4 buku butter
Cara2:
Lepas daging atau steak digoreng, ada terdapat bahan hitam yang tertinggal kat tempat masak tu kan? Serdak dia. jangan dibazirkan. Dengan baki minyak daging, tumiskan bawang dan masukkan bahan2 yang dicampurkan tadi selepas bawang naik bau dia. Selepas dimasukkan bahan2 yang dicampur, gaul dalam seminit, dan baru masukkan butter dan gaul sehingga butter cair. Siap.
About Me
Sunday, April 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment