BAHAN-BAHAN:
200 gm ayam
1 sudu teh madu
1 sudu teh kicap cair
10 gm tepung jagung
Garam dan secukup rasa
BAHAN SOS:
2 sudu teh sos plum
4 sudu teh pati oren
Gula secukup rasa
A - Ayam B - Oren C - Garam D - Madu E - Sos
plum F - Tepung Jagung G - Kicap cair H - Minyak masak
CARA MEMASAKNYA :
1. Goreng ayam yang telah diperap bersama dengan madu, kicap cair, garam dan tepung jagung sehingga garing. Ketepikan.
2. Membuat sosnya, panaskan kuali dan masukkan pati oren bersama dengan sos plum.
3. Masukkan gula dan biarkan mendidih. Setelah itu tuangkan sos ini di atas ayam yang telah digoreng tadi.
About Me
Sunday, April 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment