Bahan-bahan (A)
1 1/2 sudu besar minyak masak
2 ulas bawang putih, dicincang
2 ulas bawang merah, dicincang
20g ikan masin, dihiris
Bahan-bahan (B)
250g kepingan ayam
15g halia muda, dihiris
4 keping cendawan cina kering direndam dan dipotong 4
1 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar sos tiram
1 sudu teh minyak bijan
Cara-cara
1. Guna kaserol yang dalam,tumis Bahan A pada tahap HIGH selama 2-3 minit.
2. Masukkan ikan masin, tumis selama 1 minit dan kacau sekali-sekala.
3. Campur Bahan B dan masak selama 1-2 minit
Masuk beras dan air, tutup dan masak pada tahap HIGH selama 7-8 minit dan MEDIUM selama 18-20 minit,
kacau hanya sekali.
About Me
Sunday, April 12, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment