BAHAN-BAHAN:
• 5 ketul ayam
• 1 labu bawang putih
• 1 inci halia
• 2 batang serai
• 1 sudu cili kisar
• 1 biji telur
• 1 genggam tepung jagung
• 1 sudu serbuk kari
• 1 sudu serbuk kunyit
• Garam secukup rasa
CARA MEMBUAT:
1. Kisar bawang putih, halia, serai dan telur hingga sebati.
2. Kemudian, tuangkan ramuan tadi ke atas ayam dan gaul hingga rata.
3. Setelah itu, taburkan tepung ke atas ayam yang telah digaul dengan bahan kisar bersama serbuk kunyit, serbuk kari dan garam.
4. Gaul kembali hingga ayam tadi nampak sebati
5. Perap ayam tersebut selama 20 minit kemudian goreng dengan minyak yang cukup panas.
About Me
Sunday, April 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment