BAHAN-BAHAN
2 ekor ayam (potong 8)
6 biji bawang putih
6 biji bawang merah
2 sudu teh garam halus
2 sudu besar rempah kari
1 sudu besar serbuk cili (kalau tak suka pedas, takyah bubuh)
4 sudu besar tepung gandum
beberapa helai daun pandan
minyak untuk mengoreng (deep fry)
Cara:
1. Tumbuk bawang putih dan bawang merah
2. Gaulkan kedua bawang dan garam kepada ayam. Gaul rata.
3. Masukkan rempah dan serbuk cili kepada ayam. Gaul lagi.
4. Masukkan tepung dan gaul lagi.
5. Perap selama 2 jam atau lebih (simpan dalam fridge)
6. Panaskan minyak, dan masukkan daun pandan
7. Bila minyak panas, masukkan ayam dan goreng.
8. Sedia untuk dihidangkan
About Me
Sunday, April 12, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment