BAHAN-BAHAN:
2 kg ayam (potong kecil)
3 ulas bawang putih (cincang halus)
5 ulas bawang merah (cincang halus)
100 gm halia (cincang halus)
50 gm lada hitam
1 sudu kecil minyak bijan
10 tangkai cili merah
5 biji tomato (potong halus)
50 gm daun bawang (potong kecil)
50 gm minyak masak
3 sudu kecil sos tiram
Sedikit garam dan gula
CARA MENYEDIAKAN:
1) Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan halia
sehingga kuning keemasan.
2) Kemudian ma suk kan lada hitam, sos tiram dan ayam.
3) Kacau sekali-sekala sehingga ayam masak. Setelah itu, barulah masukkan
to ma to bersama cili merah, daun ba wang, garam dan gula.
4) Kacau se ke tika barulah angkat dan hidang
About Me
Tuesday, April 7, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment