Bahan-bahan A:
11/2 cawan tepung gandum
2 camca the serbuk penaik
Secubit garam
Bahan-bahan B:
13/4 cawan bijirin seisi keluarga Nestum
½ cawan cincangan kacang
½ cawan cincangan kismis
¼ cincanga ceri merah
2 camca besar cincangan ceri hijau
Bahan-bahan C:
1/3 cawan gula
200 gm mentega atau majerin
1 biji telur
1 camca besar esen vanila
Coklat masakan cair
Coklat putih masakan cair
Cara membuatnya:
1.Ayak bersama bahan-bahan A.Masukan bahan-bahan B.
2.Putar gula dan mentega hingga ringan atau kembang.Masukan telur dan esen.
3.kaup balikkan bahan-bahan kering,gaul sebati.
4.letak doh di atas papan pencanai yang telah di tabur tepung.Uli hingga lembut.
5.Canai doh 1 cm tebal.Terap doh dengan acuan bulat 4 cm.
6.Letak di atas tin pembakar yang telah di langser.Bakar didalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius,10 minit atau hingga kekuningan.
7.Hias dengan coklat cair.
8.Simpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk setiap masa.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment