Bahan-bahan A:
12/3 cawan tepung naik sendiri
1 camca teh serbuk kayu manis
1 camca teh serbuk halia
Bahan-bahan B:
1 cawan bijirin seisi keluarga Nestum
11/2 camca teh parutan kulit lemon
150 gm mentega atau majerin
1/4 cawan madu
Coklat masakan cair
Coklat putih Masakan cair
Truffle pelangi
Cara membuatnya:
1.Ayak bersama bahan-bahan A,Masukan Nestum dan parutan kulit lemon.
2.Putar madu dan mentega hingga kembang.
3.Kaup balikkan bahan kering.
4.Kacau rata hingga menjadi doh yang sebati.
5.Letak doh di atas papan pencanai yang telah di tabur sedikit tepung dan uli hingga lembut.
6.Canai doh 3 mm tebal,terap dengan acuan bulat bergerigi berukuran 3 cm.
7.Letak di atas tin pembakar yang telah di langser.Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius,10 minit atau hingga kekuningan.Sejukan.
8.Celup setiap biskut kedalam coklat cair,goyang sedikit untuk membuang coklat yang berlebihan.Hias dengan truffle pelangi.
9.Simpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk setiap masa.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment