Bahan-bahan A:
11/2 cawan tepung naik sendiri
1 camca the serbuk cili
Bahan-bahan B:
¾ cawan bijirin seisi kerluarga Nestum
150 gm parutan keju ceddar
2 camca besar parutan keju parmesan
3 camca besar bijan goreng
150 gm mentega atau majerin
1 camca besar perahan lemon
Cara membuatnya:
1.Ayak bersama bahan-bahan A,Masukan Nestum,keju dan 2 camca besar bijan goreng.
2.Masukan mentega dan gaul ramas.
3.Kemudian masukan perahan lemon dan gaul sebati.
4.Letak doh di atas papan pencanai yang telah di tabur tepung.Uli hingga lembut.
5.Canai doh hingga 1 cm tebal.Terap dengan acuan pilihan.
6.Tabur baki bijan ke atas doh.
7.Letak di atas tin pembakar yang telah di langser.Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius,10 minit atau sehingga kekuningan.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment