Bahan-bahannya:
200 gm tepung kek vanila
60 gm serbuk badam
50 gm mentega di cairkan
½ camca the esen vanila
50 ml susu cair
5 bungkus kepingan asam hee haw (warna merah dan berbentuk bulat,rasanya masam manis)
1 biji kuning,di pukul
Cara membuatnya:
1.Gaul ramas tepung,badam dan mentega.Masukan esen vanila dan susu cair sedikit demi sedikit.Uli menjadi doh.
2.Canai doh setebal 3 mm dan teraplah dengan acuan bulat sebesar kepingan asam hee haw.lekatkan sekeping asam hee haw di atas doh dan tutup dengan doh bulat.Kemaskan sekeliling dengan menekan perlahan.
3.Sapu kuning telur dan bakar selama 15 minit pada suhu 160 darjah celcius.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment