Bahan-bahan A:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastard
1 camca teh serbuk penaik
Bahan-bahan B:
1 cawan bijirin seisi keluarga Nestum
180 gm mentega atau majerin
1/3 cawan padat gula perang
1 biji telur
1 camca teh esen vanila
1/2 cawan bertih coklat
Coklat masakan cair
Cara membuatnya:
1.Ayak bersama bahan-bahan A,masukan Nestum.
2.Pukul mentega dengan gula hingga ringan atau kembang.
3.Masukan telur dan esen vanila.
4.Kaup balikan bahan-bahan kering dan bertih coklat,gaul sebati.
5.Bentuk doh menjadi bebola kecil.
6.Letak bebola doh di atas tin pembakar yang telah di langser.Jarakkan 4 cm di antara satu sama lain.
7.Gunakan hujung garpu dan tekan bebola doh menjadi 5 cm tebal.
8.Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius,10 minit atau hingga kekuningan,sejukkan.
9.Hias biskut dengan coklat masakan cair.
10.Simpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk setiap masa.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment