Bahan-bahannya:
4 biji putih telur
Bahan-bahan A:
450 ml air
160 ml minyak masak tanpa kolestral
11/2 camca besar Quick 75
2 camca besar cuka
2 camca teh esen vanila
Bahan-bahan di ayak dua kali:
360 gm tepung gandum
300 gm gula hangus
100 gm koko
2 camca teh soda bikarbonat
1/2 camca teh garam
Cara membuatnya:
1.Putar putih telur sehingga tidak mengalir bila di terbalikkan mangkuknya.
2.Putar bahan-bahan A di dalam mangkuk besar.Masukkan bahan-bahan di ayak dan putar lagi 20 minit dengan pengadun kecil menggunakan kederasan maskimum.
3.Apabila elok sebati dan kembang,masukan secamca besar putih telur.Kuap balikkan hingga rata sebelum memasukan baki telur.
4.Bakar di dalam acuan 20 cm x 20 cm pada suhu 200 darjah celcius selama 11/4 jam atau hingga masak.Apabila sejuk,hiaslah mengikut suka.
About Me
Wednesday, April 15, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment