3 camca besar minyak masak
4 ulas cincangan bawang putih
5 cm. kepingan halia, dicincang halus
3 camca besar udang kering, rendam & tuskan
150 gm. keladi, didadu
100 gm. daging ayam dadu
300 gm beras, basuh & tuskan
A.
450 ml. air
1 camca besar Sos Tiram MAGGI
1-2 camca besar Stok Pekat Ayam MAGGI
1 camca teh Kicap Pekat MAGGI
1 camca teh gula atau secukup rasa
B.
3 pokok daun bawang, dihiris halus
2 pokok daun ketumbar, dihiris halus
2 biji cili merah, dihiris
3 camca besar hirisan bawang goreng
1Dalam kuali, panaskan minyak dan tumis bawang putih seta halia hingga kekuningan.2Masukkan udang kering dan goreng selama 1 minit. Masukkan keladi dan ayam; goreng hingga keladi hamper masak; selama 3-5 minit.3Masukkan beras dan kacau hingga bersalut dengan campuran ayam. Masukkan beras ke dalam periuk nasi eletrik.4Masukkan bahan A dan gaul rata. Masak bertutup hingga nasi masak. Gebukan nasi dan hias dengan bahan B. Hidangkan panas
About Me
Sunday, April 12, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment